Har varit sugen på stuvade makaroner o falukorv till o från rätt länge nu. Har ju inte ätit det på flera år. Men nu så! Dagens middag blev just det. Köpte korv igår som gick ut idag så det kom rätt lägligt att äta upp den om den inte skulle hamna i frysen. Köper bara robertssons korv numera. Stor skillnad på den och svampig scan. Den är lite dyrare men vi äter inte korv så jätteofta så det får det vara värt. O dessutom så blev den ju inte alls nå dyrare nu med den röda prislappen på:) Finns lite tuggmotstånd i korven och det går att skära i den utan att det blir kladdigt överallt. Och den är god!
För att lyxa till vår middag lite så gjorde vi stavar på vår egenodlade paprika, och en dipp till det på tzatzikikryddan från axelssons gårdsbutik i småland.
Jag o barnen planterade paprikakärnor från köpepaprika i somras. Blev 6 fina plantor. 1 råkade lille G sätta sig i så den fick slängas. 2 fick inga paprikor alls tyvärr. 1 fick 2 små paprikor som stannade i växten när dom var typ 3 cm. Och så var det 2 plantor som gav oss 3 fina röda paprikor:) Den ena plantan hade en lite mindre kruka så då blev ju paprikan modell mindre. Men lika god för det! Och den andre plantan fick 2 stora röda paprikor.
Nästa år ska vi börja odla lite tidigare, nu började vi ju i juni. Men barnen tycker ju det e jättekul:) o jag med:) Tur vi har en någorlunda stor balkong:)
söndag 12 oktober 2014
Äntligen
Etiketter:
Mat
Plats:
Prästgärdet, Prästgärdet
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Go mat! Håller med dig om korven, vi köper en småländsk med mycket kött, mums!! =)
SvaraRaderaDippen med tzatzikikryddan är så god!