torsdag 5 december 2013

Lyckat bak

Jo men grymt goda hamburgebröd blev det! Har bara bakat egna en gång förrut (vi äter nästan aldrig sån mat) o dom slängde jag direkt när jag tog ut dom från ugnen. Men nu gick det kanon:) Vet inte vart jag hittade receptet, men här är det iaf
16 hamburgebröd
80 g smält smör
1/2 pkt jäst
5 dl vatten
1 dl mjölk
4 msk socker
4 tsk salt
1050 g vetemjöl
2 ägg
Sesamfrön

I med vatten o mjölk i smälta smöret. Värm till 37 grader. Smula jästen. Lös upp jästen med vätskan. Vispa äggen. Blanda det torra. Blanda sedan allt tillsammans. Knåda en stund. Täck bunken med plastfolie. Låt jäsa ca 1, 5 timme. Knåda o gör bollar. Lägg på bakplåtsklädd plåt o platta till dom lite. Låt jäsa under bakduk ca 1, 5 timme till. Spraya lätt med vatten o strö på sesamfrön. In i ugnen på 200 grader ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Klart!:)

Luftiga o goda o alla 9 åt med god aptit! Till hamburgarna serverade jag potatisstavar. Mätt är förnamnet!:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar